Mark Lanegan

Na de dood van Chris Cornell besef je hoeveel het werk van de grunge-iconen verankerd ligt in de originele bands die deze tijdgeest bepaalden. Gelukkig wandelt Mark Lanegan nog onder ons. De voormalige zanger van The Screaming Trees is wat dat betreft een uitzondering op die regel. Zijn loopbaan is definiërend door de vele samenwerkingsverbanden: hij zat in gelegenheidsformatie Mad Season met Mike McCready en Layne Staley en brak door tot de mainstream als sleutelfiguur op Songs For The Deaf van QOTSA. Hij maakte platen met Greg Dulli (Afghan Whigs) en Isobel Campbell (ex-Belle & Sebastian) en werkte met o.a. PJ Harvey en Moby.

Dat hij als veelgevraagd artiest onvermoeid nieuwe muziek blijft uitbrengen, is voornamelijk berust op zijn onmiskenbare, doorleefde stemgeluid, beneveld met sigarettenrook, drank en zielenleed. Zet zo’n stem onder elk liedje en je weet dat het menens is. Dit jaar bracht Lanegan het loodzware en melancholische Gargoyle uit: met titels als Drunk On Destruction en Goodbye To Beauty aan pathos en onheil geen tekort. Mark Lanegan is inmiddels 30 jaar rotsvast een begrip in de muziek. Als support-acts neemt Lanegan vanavond Joe Cardamone en Lyenn mee.

Organisatie:

Rotown

Voor vragen of opmerkingen over kaartverkoop en programmering en inhoudelijke vragen over het concert kun je contact opnemen met de organisatie via hun website.

UITVERKOCHT

22

Nov

Tijden: 19:00 - 23:30
Locatie: Maassilo

Leeftijd: Alle leeftijden