vr 14 oktober '22

Diggy Dex

Je kunt Diggy Dex beschouwen als een van de grondleggers van de Nederlandse hiphopscene. Koen Jansen begon zijn loopbaan als lid van de rapformatie De Amersfoortse Coöperatie (D.A.C.). In 2006 ging Dex op solopad, waardoor hij zijn veelzijdigheid als artiest verder kon etaleren met albums als 'Verhalen Vanuit De Sofa' en 'Mayonaise Voor De Ziel'. Door de jaren heeft de rapper een eigenzinnig geluid ontwikkeld dat buiten de kaders van de traditionele hiphop durft te stappen.

Met die onbevangen mentaliteit scoorde Dex crossoverhits als 
'Treur Niet (Ode Aan Het Leven)' en 'Slaap Lekker (Fantastig Toch)'. Op de langspeler 'Karavaan' vertroebelen de genres nog verder: frisse elementen van folk, pop en americana ondersteunen Dex’ voordracht op gepaste wijze.

Die lijn trekt hij door op het meest recente album 
'Carrousel'. Hoewel de signature Diggy Dex sound doorklinkt in alle nummers, is het album is niet specifiek in één thema te vatten: “Soms begint het gewoon met een woord. Alsof het meewaait met de wind en via mijn stem weer wordt doorgegeven aan het publiek. De muziek stroomt simpelweg door mij heen, en is eigenlijk van iedereen” aldus de rapper.

Vanavond in de Maassilo draagt Diggy Dex een mooie bloemlezing van zijn discografie voor.

UITVERKOCHT

Prijs: € 25,-

Locatie: Maassilo

Tijden: 19:30 - 23:00

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown en Maassilo en heeft uitsluitend staanplaatsen.

Terug naar het overzicht

De kosten van uw evenement

Vraag hier gemakkelijk een vrijblijvende offerte aan om de kosten van uw evenement in kaart te brengen!

Heeft u vragen over het organiseren van een (zakelijk) evenement? Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur via info@maassilo.com of 010 476 24 52