wo 27 oktober '21

RAUW Day 1

RAUW presenteert avontuurlijk muziekprogramma met Rotterdams hart

Het Rotterdamse makersfestival voor avontuurlijke muziek RAUW presenteert de volledige line-up. Het festival, dat op woensdag 27 en donderdag 28 oktober 2021 plaatsvindt in de Maassilo te Rotterdam, staat bol van nieuwe (inter)nationale samenwerkingen, premières en jong talent, met een hoofdrol voor de Rotterdamse scene en sound. Eerder maakte RAUW al bekend dat er optredens te zien zullen zijn van Jo Goes Hunting Orchestra, The Pack Project van Alba Gil Aceytuno en Bandler Ching. Vandaag maakt het festival bekend dat ook LAURA PERRUDIN <>, Han Bennink & Jelle Roozenburg, CLOD!, Coal Harbour, Heidi Bayer’s VIRTUAL LEAK, Amaguk en Randal Corsen Symbiosis op het festival zullen optreden. De reguliere kaartverkoop is gestart. De uitgebreide programmatoelichting is te lezen op rauwfest.nl.

RAUW staat voor avontuurlijke muziek die de rafelranden van de jazz opzoekt. Hoe rauwer hoe beter. Het festival, tot vorig jaar bekend als Festival Jazz International Rotterdam, presenteert artiesten die niet alleen de oren strelen, maar ook uitdagen, vragen stellen en verwondering oproepen. Nagenoeg alles wat op RAUW wordt gepresenteerd is nieuw, misschien nog in ontwikkeling of zelfs een experiment. Het festival nodigt met nadruk lokale makers uit en faciliteert hen om nieuwe projecten te maken en hun artistieke dromen na te jagen. In dit licht vinden op RAUW ook (inter)nationale samenwerking en uitwisseling plaats. Hieronder staat een aantal van deze festival-specials toegelicht.

FESTIVAL-SPECIALS
Jo Goes Hunting Orchestra
Drummer Jimmi Hueting, leider, zanger en multi-instrumentalist van Jo Goes Hunting, komt op eigen verzoek met een compleet orkest optreden: Jo Goes Hunting Orchestra. De Nijmeegse Rotterdammer is kind van de iPodgeneratie en dat is te horen in de muziek van zijn indieband: die shufflet de genres door elkaar tot er één spannende, unieke sound overblijft die telkens weer verrast. Is het indie? Futuristische jazz, of toch dance? Het is bovenal goed en verrassend, durven we wel te zeggen, zeker in deze setting van een XL-jazzorchestra.

Alba Gil Aceytuno - The Pack Project
Exotische stoomwalsjazz met Spaans tintje, zo klinkt de ‘droomband’ (The Pack Project) van de Spaans Rotterdamse
Alba Gil Aceytuno. De jonge saxofonist werd door Jazz International Rotterdam als bijzonder talent gevraagd haar ideale band samen te stellen en nieuw werk te schrijven. Het werd een septet met een all female blazerssectie en twee drummers. Daarmee raast, knettert en walst ze over het podium als een olietanker door de golven. De wortels liggen in moderne jazz en improvisatie, maar invloeden zijn zo divers als punkrock, klassiek en een flinke dosis Afrikaanse en Canarische folklore. Verwacht een hoop energie, Spaanse passie en Rotterdamse directheid van een band die de spijkers uit het podium speelt.

Heidi Bayer’s VIRTUAL LEAK
Dit jaar is RAUW een uitwisselingstraject met jazzpodium Stadtgarten in Keulen, NICA Artist Development en Festival Jazz International Nijmegen gestart. Een aantal jonge makers uit Rotterdam, Nijmegen en Keulen geeft concerten in de drie steden en maakt door middel van korte residenties kennis met elkaar, met elkaars muziek, elkaars scenes en professionele netwerken, om zo verder te bouwen aan hun internationale carrière. In dat kader komt de Duitse trompettist Heidi Bayer naar Nederland. Haar langverwachte debuutalbum Virtual Leak bewijst wat live al langer zichtbaar was: deze veelzijdige artiest knalt het ene moment blazend en stomend uit de speakers, om even later subtiel, verfijnd en gevoelig de oren te aaien of juist melodieus te swingen.

Bestel tickets

Prijs: € 20,-

Locatie: Maassilo

Tijden: 18:00 - 00:00

Tickets zijn te koop via www.rauwfest.nl Dagticket 20,- euro excl. servicekosten 2-daagse passe-partout 35,- euro excl. servicekosten

RAUW 2021 wordt mede mogelijk gemaakt door:
Gemeente Rotterdam, Fonds Podiumkunsten, Stichting Bevordering van Volkskracht, Stichting Verzameling van Wijngaarden-Boot, Van Cappellen Stichting, Stichting Elise Mathilde Fonds en Stichting Zabawas. Samenwerkingspartners zijn Maassilo, Rotown, Batavierhuis, Festival Jazz International Nijmegen, Stadtgarten Keulen, NICA Artist Development en Codarts.

Alle evenement zijn ingericht volgens de richtlijnen van de RijksOverheid

Stap 1: Download CoronaCheck-app of ga naar CoronaCheck.nl
Stap 2: upload uw coronabewijs (vaccinatie, negatieve testuitslag maximaal 24 uur oud, corona herstelbewijs) 
Stap 3: Laat QR-code scannen bij ingang evenement
Stap 4: Naar binnen met legitimatiebewijs en toegangskaartje


Voor meer informatie omtrent de corona richtlijnen kunt u terecht op:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/coronatoegangsbewijs

Terug naar het overzicht

De kosten van uw evenement

Vraag hier gemakkelijk een vrijblijvende offerte aan om de kosten van uw evenement in kaart te brengen!

Heeft u vragen over het organiseren van een (zakelijk) evenement? Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur via info@maassilo.com of 010 476 24 52