Baroeg on tour: Carnes + Disorientations

Baroeg on tour: Carnes + Disorientations

Do 2 Mei '24

 CRANES

Zolang we niet terecht kunnen aan de Spinozaweg 300 gaat ook Wavefest samen met Baroeg ‘on tour’.  En wat een mooi affiche kunnen we als eerste aanbieden: Cranes in Maassilo!

Cranes, opgericht in 1989 door de tweeling Alison en Jim Shaw, staat bekend om hun sfeervolle en dromerige shoegaze. Toen Robert Smith (The Cure) hun album ‘Wings Of Joy’ uit 1991 hoorde bedacht hij zich geen moment en nam hij de band mee als support voor The Cure’s Wish Tour in 1992. Dit leverde Cranes een wereldwijde cultstatus op in de alternatieve muziekscene. Hun album ‘Forever’ uit 1993 kreeg eveneens lovende kritieken en bevestigde hun unieke muzikale identiteit. Dat het daarna stiller werd rond de band doet niets af aan hun populariteit, met enige regelmaat doen zij nog optredens op festivals en selectieve shows. Vorig jaar bracht de band hun album ‘John Peel sessions 1989-1990’ uit, wat een mooie reden was om weer ‘on tour’ te gaan. Dit alles komt mooi samen tijdens een exclusief optreden in de Maassilo.

 DISORIENTATIONS

Als support hebben we de Belgische postpunkband ‘Disorientations’ weten te strikken. Dit trio uit Antwerpen maakt frisse en beklijvende songs met zowel new wave als shoegaze invloeden. Extra gitaarlagen en atypische songstructuren maken het geluid van deze Belgen uniek en eigentijds. Live zorgt Disorientations voor een intense en energieke show dit maakt dat zij de perfecte opener zijn voor hun inspirators Cranes.

support + DJ CO2