Baroeg On Tour: Tales From The Punx XL: D.R.I. + GBH + Demented Are Go + The Young Ones + Escalpo + Traumatizer

Baroeg On Tour: Tales From The Punx XL: D.R.I. + GBH + Demented Are Go + The Young Ones + Escalpo + Traumatizer

Zo 11 Augustus '24

D.R.I

Samen met Corrosion Of Conformity en Suicidal Tendencies behoort D.R.I. tot de voornaamste grondleggers van crossover, door begin jaren 80 al metal in de hardcore te trappen. Dat alle drie de bands hun eigen pad volgden blijkt ook uit de karakteristieke thrashcore-stijl waarmee de Dirty Rotten Imbeciles inmiddels decennialang goede sier maken; als een soort Ramones van de crossover weet je altijd zeker wat er op het hardgekookte menu staat bij het Amerikaanse viertal. Net als straks in de nieuwe Baroeg het geval is, staat er in de Maassilo geen betonnen paal pal voor het podium dus thrash, mosh en slam je helemaal lam.

DEMENTED ARE GO

Onder de zeldzaam sicke bands waar je nooit genoeg van krijgt, is Demented Are Go een unicum. Boegbeeld Sparky beschikt nog immer over de ultieme psycho-stem: alsof hij in een beerput met scheermesjes staat te gorgelen. Het is een van de redenen dat Demented ook buiten de psychobilly-scene een gevierde naam is. In dik veertig jaar bandhistorie heeft de onnavolgbare Sparky heel wat muzikanten versleten, maar de huidige bezetting trekt al elf jaar een spoor van rock & roll-vernieling over de wereld. De Maassilo wordt tot ‘Insanity Hall’ verbouwd – ‘Hellbilly Storm’ op komst!

TRAUMATIZER

Met een klinknagelnieuwe debuutrelease op zak gaat Traumatizer op oorlogspad. Niets ontziende D-beat die kracht wordt bijgezet door een frontvrouw met een stem die aankomt als granaat meets glaspui. Als de scherven worden opgeraapt na deze punkrazernij, zijn tere zielen getraumatiseerd en ziet de rest bont en blauw.

Let op: deze show vindt plaats in Maassilo.

Locatie:
Maassilo
Maashaven Zuidzijde 1-2
3081 AE Rotterdam

Het tijdschema wordt in de week van het evenement bekend gemaakt. Concerten in Maassilo zijn rond 23.00 uur afgelopen.