Skip to main content

EXPEDITIE NEXT

Met dit festival werden duizenden bezoekers, jong en oud, enthousiast gemaakt voor de wetenschap. Tijdens het uitverkochte dagprogramma van Expeditie Next ontdekten kinderen en hun (groot)ouders de wereld van de wetenschap. Samen met presentator Klaas van Kruistum stelden zij hun duizend-en-één vragen aan Diederick Jekel, werden ze meegenomen op ruimtereis door André Kuipers, gingen in gesprek met professor Esther Rozendaal en YouTuber Dylan Haegens over sluikreclame en keken toe hoe experimenteer-expert Boy – van Quest Junior – spannende experimenten uitvoerde.

Zelf mochten de jonge bezoekers ook experimenteren op de Science Fair waar alle universiteiten van Nederland, een aantal hogescholen en rijksinstituten aanwezig waren met meer dan 150 proefjes en opstellingen. Van VR-brillen tot een rechtbank naspelen, van nanotechnologie tot het restaureren van je eigen Rembrandt, iedereen kon de wetenschap ervaren.

’s Avonds leerden jongeren bij New Scientists Live hoe de wetenschap helpt bij het voeden van 10 miljard monden, wat de rekenkracht van kwantumcomputers gaat betekenen voor de grote kwesties van onze tijd en kwamen ze bij de Universiteit van Nederland alles te weten over slapen, doorhalen en jong blijven. Ook experimenteerden we met nieuwe scenario’s voor slimme, leefbare steden bij City Lab van NEMO Kennislink en luisterden we naar muziek gebaseerd op wetenschap van Music by Oceans en Jacco Gardner’s Somnium.

OFFERTE AANVRAGEN

FEESTJE HIER?

VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN

Vraag hier gemakkelijk een vrijblijvende offerte aan om de kosten van uw evenement in kaart te brengen!

Heeft u vragen over het organiseren van een (zakelijk) evenement? Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur via info@maassilo.com of 010 476 24 52

OFFERTE AANVRAGEN