Na de zomer betaald parkeren rondom de Maassilo

Op de Brielselaan en de Maashaven Zuidzijde in Rotterdam-Charlois geldt vanaf 15 oktober betaald parkeren. Uit metingen blijkt dat de straten rond de Maassilo overbelast zijn. De beschikbare parkeerplaatsen worden vaak ingenomen door mensen die niet in de straat hoeven te zijn. Daardoor kunnen bezoekers van de Maassilo, ondernemers en hun personeel geregeld geen plekje vinden voor hun auto.

Met het invoeren van betaald parkeren wil de gemeente de parkeerdruk verlagen. Het gebied wordt door de gemeente aangemerkt als bedrijventerrein. Zo krijgen ondernemers de parkeervergunningen tegen de tarieven voor bedrijven. De gebiedscommissie Charlois adviseerde de gemeente om het betaald parkeren niet in te voeren. Het zou het probleem verplaatsen naar een andere wijk. In plaats daarvan zou de gemeente een deel van de straten tijdens evenementen af moeten sluiten. De gemeente legt dat advies naast zich neer.

Het betaald parkeren gaat in op 15 oktober en geldt van maandag tot en met zaterdag van 09:00 uur tot 18:00 uur. Zondag is het vrij parkeren.

 

Maassilo neemt zalen RAAF over

Maassilo neemt RAAF overDe Maassilo neemt vanaf 1 juli 2018 de zalen van RAAF over. Onder een nieuwe naam zal het team van de Maassilo de evenementen vol enthousiasme op zich nemen. De naam gaan wij op een later moment onthullen, we houden het nog even spannend! Voor RAAF – sinds 2015 gevestigd in het pand van de Maassilo – is het tijd voor iets nieuws. De zalen zijn een mooie aanvulling op de ruimtes van de Maassilo. Waar je eerst met groepen vanaf minimaal 100 personen bij ons een ruimte kon huren, kun je nu ook bij ons terecht voor kleinere gezelschappen.

Vanaf juli kun je de zalen gewoon blijven huren voor jouw event, feest of zakelijke bijeenkomst. In juli en augustus wordt er gewerkt aan een nieuwe look van de ruimtes op de 7e verdieping. Begin september bieden we nieuwe vergaderarrangementen aan op de 7e verdieping. Vanaf 4 personen in stijl vergaderen op een inspirerende, industriële locatie doe je ook gewoon bij de Maassilo! Daarnaast zijn de ruimtes uiteraard geschikt voor allerlei andere bijeenkomsten, presentaties, netwerkborrels, teambuildinguitjes en nog veel meer.

Heb je interesse in een van onze ruimtes, of wil je de zalen graag even bekijken? Voor meer informatie, een rondleiding of een offerte kun je contact opnemen met de Maassilo. We helpen je graag verder!