Skip to main content

Op de Brielselaan en de Maashaven Zuidzijde in Rotterdam-Charlois geldt vanaf 15 oktober betaald parkeren. Uit metingen blijkt dat de straten rond de Maassilo overbelast zijn. De beschikbare parkeerplaatsen worden vaak ingenomen door mensen die niet in de straat hoeven te zijn. Daardoor kunnen bezoekers van de Maassilo, ondernemers en hun personeel geregeld geen plekje vinden voor hun auto.

Met het invoeren van betaald parkeren wil de gemeente de parkeerdruk verlagen. Het gebied wordt door de gemeente aangemerkt als bedrijventerrein. Zo krijgen ondernemers de parkeervergunningen tegen de tarieven voor bedrijven. De gebiedscommissie Charlois adviseerde de gemeente om het betaald parkeren niet in te voeren. Het zou het probleem verplaatsen naar een andere wijk. In plaats daarvan zou de gemeente een deel van de straten tijdens evenementen af moeten sluiten. De gemeente legt dat advies naast zich neer.

Het betaald parkeren gaat in op 15 oktober en geldt van maandag tot en met zaterdag van 09:00 uur tot 18:00 uur. Zondag is het vrij parkeren.